Najaarsrit 2020

Op Zondag 4 Oktober hebben Walter Langen en Bart Sanders een Corona-proof picknickrit georganiseerd door de kop van Limburg. Doordat het de afgelopen dagen tamelijk onstuimig was, haakten sommige leden op het laatste moment af. Dat was jammer want het weer viel reuze mee.
Helemaal droog was het niet, maar er vielen meer eikels uit de bomen dan dat er regendruppels uit de hemel neerdaalde.

Als start- en vertrekpunt was de Jochumshof geselecteerd. s’Ochtends kwamen de deelnemers daar samen in een apart gereserveerde ruimte om koffie en vlaai te nuttigen. De routeboeken werden uitgedeeld, evenals een laatste strookje met correcties. (Wat overigens zeer handig was om als leesblad onder de actuele instructie te houden.)
De 9 equipes togen van start. Via het veer werden we naar het achterveld van Baarlo geleid en toog de route via Maasbree, Heierhoeve naar Grubbenvorst. Aldaar werd het kompas Noordwaarts gericht. De verdere veldtocht leidde over ongekend mooie wegetjes richting Geysteren.

Bij Kasteelruïne Geysteren werd halt gehouden en werden de picknickmanden tevoorschijn getoverd. Gezellig keuvelend in de buitenlucht hebben we in deze mooie omgeving een boterhammetje en wat koffie genuttigd. Alhoewel… er waren er ook bij die grandioos wisten uit te pakken. Chapeau!

De terugweg werd daarna ingezet. Ook hier was veel werk aan besteed. Een prachtige route bracht ons terug in Steyl. Daar hebben we in de buitenlucht nog nagepraat en kon een wandeling gemaakt worden door de botanische tuin van het Jochumshof op kosten van de vereniging.

Bart en Walter, hardstikke bedankt voor de organisatie van deze prima rit. Het was veruit de beste van het jaar!!!!!