Voorjaarsrit Oetlaotklep 2023

Zaterdag 6 mei hebben we de rit gereden die eigenlijk voor zondag stond gepland.

Deze voorjaarsrit ging van start onder het genot van een echte voorjaarszon die ook veelvuldig scheen tijdens de rit. Tot en met het kleppen op het terras van ’t Vaerhoes! Leuke stukjes door het Schwalmtal (vlakbij huis dus!), lekkere vlaai, Kuchen en Curry-Wurst. Jawohl!

De weerapps voorspelden weinig goeds voor de zondag. Maar, zaterdag had wel goed weer in de voorspelling. Toen hebben we besloten om de leden te vragen of we de rit naar zaterdag konden verplaatsen. Uiteindelijk heeft ruim 80% van de aangemelde leden aangegeven ook op zaterdag te willen rijden. En leden die zich eerst moesten afmelden reden nu toch mee. Voor de liefhebbers: er reden 17 auto’s met daarin 27 personen mee.

Voorts heeft de organisatie gemerkt dat het aanmelden beter kan. Misschien toch weer de datumplanner van Erik gebruiken? Dan kan iedereen in één oogopslag zien wie meerijdt.

En natuurlijk waren er deelnemers die verkeerd rijden en de rest tuft er gezellig achteraan terwijl ze kunnen weten dat het fout gaat… (-:

Maar een duidelijk roadbook schrijven is ook moeilijk! Terwijl navigeren met gpx-bestand goed blijkt te gaan. Maar of dat past bij onze oldtimers?

Oh ja, achter iedere struik en in iedere bocht stond onze hoffotograaf. Onze dank aan Jan-Peter! Een aantal van zijn foto’s en een paar van Bart staan hieronder in de fotoshow.

Het volledige fotoverslag van Jan-Peter vind je op:
Foto’s Voorjaarsrit 2023 Jan-Peter Ambaum

Met vriendelijke groet,

De organisatoren Walter Langen en Bart Sanders