Najaarsrit 2019

Op Zondag 15 September heeft Peter de Groot in samenwerking met de MG vrienden een leuke rit uitgezet in het Maasland. Er namen 21 clubleden met hun partners deel aan deze activiteit.

Net als afgelopen jaar werd “De Plaats” in Maasbree als vertrek en eindpunt geselecteerd. Deze mooie locatie leent zich uitstekend voor het ontvangen van de zeer grote groep deelnemers.

Bij aankomst bleek dat enkele leden van onze club zich verdienstelijk maakten door alle gasten te ontvangen en deze van koffie en vlaai te voorzien.
Dankzij het fantastische weer werd het al snel een gezellig samenzijn. Iedereen stond in het zonnetje te keuvelen en we waren al bijna vergeten dat we ook nog moesten gaan rijden. Maar geen nood… Het woord werd genomen door Ed Slap. De route zou zich langs de maas voltrekken en er werden enkele last-minute wijzigingen doorgenomen. Tevens werd er gewaarschuwd voor de grote hoeveelheid fietsers en werd ons een nieuw symbool van vriendschappelijk herkenning geleerd.

Langzaam togen de deelnamers naar hun prachtig gepoetste en glanzende bolides. Iedereen maakte zich op voor deze veldtocht.


De route toog via Maasbree, Sevenum en Grubbenvorst richting Bergen. Ondanks de zeer gematigde snelheden stoof al snel veel stof op. Droogte en de vele grootschalige werkzaamheden in het Maasdal veroorzaakten Sahara-achtige toestanden, waarbij de fietsers tot Nomaden werden gedegradeerd.
Rondom Bergen snakten deze meesten naar een versnappering. De terrassen aldaar werden goed bezocht.

Via de prachtige bossen van het Nationale park De Maasduinen toog de route naar Jagersrust.
Ook deze pleisterplaats werd door velen bezocht. Hierbij werd niet altijd het gewenste respect getoond voor ons historisch erfgoed.

Vanuit Schandelo werd de weg langs het zwarte water vervolgd en kwamen we via een korte omleiding terug in Maabree.

Daar werden we met open armen ontvangen door de organisatie. De bbq stond al aan en de ijskast was gevuld. Ritervaringen werden uitgewisseld totdat de quiz begon.

Een jury werd samengesteld en deelnemers uit beide teams geselecteerd. Onze quizmaster Peter strooide de ene na de andere onmogelijke vraag over de deelnemers uit. Nadat de rookwolken opgetrokken waren, bleek dat Dennis en Ambrous ons succesvol door het mijnenveld heen hadden geleid. Zij werden tot winnaars uitgeroepen en nu mogen wij ons dit jaar “De Slimste Club” noemen. Daavoor hulde!!!

De Slimste Club