Informatie van en voor leden

Heb je interessante artikelen, links of andere informatie die je wilt delen, stuur deze dan aan onze webmaster:  info@oetlaotklep.nl


Techniek:

Henk Brauer deelt een stuk van de FIVA ( internationale koepel) over hoe je op verantwoorde wijze met je oldtimer dient om te gaan. Het is in het Duits geschreven. We hebben het dus over “ein Leitfaden mit schöne Illustrationen”.

Henk Brauer heeft met medewerking van Bart Sanders en Doede Bakker (Fehac) een interessant technisch bulletin geschreven over het onderwerp dat op ieder club-avond besproken wordt : “Oldtimers en nieuwerwetse benzine.

Henk behandelt de evolutie die de brandstof ondergaat en plaatst enkele kanttekeningen bij het huidige beleid. Echter wat het artikel bijzonder boeiend maakt zijn zijn aanbevelingen. Er is een opsomming van keuzes die je zelf kunt maken! Ik zou daarom willen zeggen dat dit verplicht leesvoer is voor ieder lid.

(Als je op onderstaande afbeelding klikt, wordt de meest actuele versie (vs7) van het artikel als PDF bestand geopend in Uw browser)
Jeroen Engels is momenteel bezig met de restauratie van een Daf55. Hij heeft zich tot doel gesteld om met deze wagen de Legend Boucles Rally in de Ardennen te rijden en het finishpodium te halen. “Just for fun!” roept hij. Maar gaat het lukken? Volg zijn verrichtingen op facebook: https://www.facebook.com/Daf55RallyTips:


Ger Basten tipt https://www.pricewise.nl/blog/oldtimer-rijden-in-de-winter/


Mededelingen:
Peter de Groot bedankt alle vrijwilligers die de perfecte organisatie van de Najaarsrit op zondag 15 september 2019 mogelijk hebben gemaakt.

Onze Technische Commissaris Gerrit Hillen heeft met zijn fantastisch mooie Cadillac Sedan De Ville uit 1962 de opening van de kinderboekenweek voor de basisschool de Harlekijn ondersteunt op woensdag 2 oktober 2019 . Zij waren voor “een vossenjacht” op zoek naar speciale vervoermiddelen in de Klingerberg in Blerick . Namens juf Mieke, bedankt!


Humor:
Geïnspireerd door de technische dag op 5 oktober, stuurde Pieter Veenje het volgende filmpje over zijn zondagmorgen klus: