Informatie van en voor leden

Heb je interessante artikelen, links of andere informatie die je wilt delen, stuur deze dan aan onze webmaster:  info@oetlaotklep.nl


Henk Brauer heeft een onderzoek naar de duurzaamheid van Oldtimers gedaan. Op basis van materiaalwaarde is een Oldtimer ~5 keer duurzamer dan moderne auto. En met de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van componenten, materialen en brandstoffen zoals bijvoorbeeld E Fuel zijn ze van nihil tot op termijn zero mileubelastend. Ook kunnen we genieten van de maatschappelijke waarde van dit rollend erfgoed. Henk heeft dit onderzoeksrapport vrij beschikbaar gesteld voor de leden.


Henk Brauer deelt een stuk van de FIVA (internationale koepel) over hoe je op verantwoordelijke wijze met je oldtimer dient om te gaan.


Jeroen Engels is momenteel bezig met de restauratie van een Daf55. Hij heeft zich tot doel gesteld om met deze wagen de Legend Boucles Rally in de Ardennen te rijden en het finishpodium te halen. “Just for fun!” roept hij. Maar gaat het lukken? Volg zijn verrichtingen op facebook: https://www.facebook.com/Daf55RallyTips:


Ger Basten tipt https://www.pricewise.nl/blog/oldtimer-rijden-in-de-winter/


Mededelingen:
Onze Technische Commissaris Gerrit Hillen heeft met zijn fantastisch mooie Cadillac Sedan De Ville uit 1962 de opening van de kinderboekenweek voor de basisschool de Harlekijn ondersteunt op woensdag 2 oktober 2019 . Zij waren voor “een vossenjacht” op zoek naar speciale vervoermiddelen in de Klingerberg in Blerick . Namens juf Mieke, bedankt!