Informatie van en voor leden

Heb je interessante artikelen, links of andere informatie die je wilt delen, stuur deze dan aan onze webmaster:  info@oetlaotklep.nl


Afgelopen voorjaar heeft Henk Brauer zijn onderzoek naar de eerste volledig Nederlandse auto kunnen afronden. Er is maar een conclusie mogelijk. Dit voertuig is ontworpen door Ferdinand Anderheggen uit Roermond en Peter Konings uit Swalmen. De productie en assemblage van de onderdelen heeft bij de Firma Konings uit Swalmen plaats gevonden.

Uit de hand van Henk is een boeiend relaas gekomen over zijn zoektocht. Ondanks dat de artikelen elders zijn gepubliceerd, mag Henk ze voor de leden van de vereniging ter beschikking stellen. Een toffe geste waar je zeker gebruik van moet maken. Door op de linker foto te klikken kunt U het onderzoek downloaden. Het volledige artikel over dit onderzoek heeft in het jaarboek nr 40  van de Heemkundevereniging Maas en Swalmdal gestaan.
En dan is er ook nog het artikel dat in het Conam Bulletin (lente 2022) heeft gestaan. Door op het rechter artikel te klikken kunt U het artikel downloaden.

Aan de stuurstang Ferdinand Anderheggen, rechts Peter Konings.


Henk Brauer heeft een onderzoek naar de duurzaamheid van Oldtimers gedaan. Op basis van materiaalwaarde is een Oldtimer ~5 keer duurzamer dan moderne auto. En met de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van componenten, materialen en brandstoffen zoals bijvoorbeeld E Fuel zijn ze van nihil tot op termijn zero mileubelastend. Ook kunnen we genieten van de maatschappelijke waarde van dit rollend erfgoed. Henk heeft dit onderzoeksrapport vrij beschikbaar gesteld voor de leden.


Henk Brauer deelt een stuk van de FIVA (internationale koepel) over hoe je op verantwoordelijke wijze met je oldtimer dient om te gaan.


Jeroen Engels is momenteel bezig met de restauratie van een Daf55. Hij heeft zich tot doel gesteld om met deze wagen de Legend Boucles Rally in de Ardennen te rijden en het finishpodium te halen. “Just for fun!” roept hij. Maar gaat het lukken? Volg zijn verrichtingen op facebook: https://www.facebook.com/Daf55RallyTips:


Ger Basten tipt https://www.pricewise.nl/blog/oldtimer-rijden-in-de-winter/


Mededelingen:
Onze Technische Commissaris Gerrit Hillen heeft met zijn fantastisch mooie Cadillac Sedan De Ville uit 1962 de opening van de kinderboekenweek voor de basisschool de Harlekijn ondersteunt op woensdag 2 oktober 2019 . Zij waren voor “een vossenjacht” op zoek naar speciale vervoermiddelen in de Klingerberg in Blerick . Namens juf Mieke, bedankt!