Zomerrit 2019

Op 14-07-2019 hebben Henk Brauer en Sjaak Jetten een mooie zomerrit uitgezet. De rit had als motto “Horsepower on lawn, road and air”. Ondanks de vakantieperiode hadden zich maar liefst 26 leden ingeschreven. Met zo’n opkomst kon niets anders dan droog weer besteld worden.

De rit begon bij de hangaar van de zweefvliegclub in Venlo. Hier werden we met koffie en vlaai hartelijk ontvangen in het clubhuis. Er werd een interesante presentatie gegeven over het ontstaan van vliegtuigen en de ontwikkelingen van het zweefvliegen. Uiteraard ging onze interesse het meeste uit naar de vintage collection. Deze vliegtuigen worden door actieve club leden onderhouden. Door middel van interne cursussen worden de technische onderhoudsvaardigheden in stand gehouden.

Na een korte rondleiding door de hangaars werden de motoren gestart en vond een ieder zijn weg richting Krefeld. Daar werd eerst een bezoek gebracht aan de draf- en ren baan. Dit is tevens een maandelijks ontmoetingspunt voor oldtimer liefhebbers. Hierna werd doorgereden naar het vliegveld van Krefeld en konden eenmotorige en zweefvliegtuigen bekeken worden onder het genot van “pommes und wurst”.

De rit eindigde op het festivalterrein in Belfeld waar tot in de late uurtjes het 10-jarig lustrum van de vereniging werd gevierd.