Geert’s Project

Tijdens de virtuele ZOOM meeting op 3 mei 2021 heeft Geert Beurskens de leden in zijn langlopende restauratieproject meegenomen. 
Zoals wel vaker het geval is begint zo’n akkefietje met de aankoop van een auto met wat werk. Je denkt dan dat je een beetje moet schuren en plamuren, maar voor je het weet ligt alles uit elkaar en blijkt dat er in het verleden behoorlijk geprutst is. Er is dan geen weg meer terug. 

Aankoop en gewenst eindresultaat

Bij Geert was dit het startpunt van een spannende en verrassende zoektocht naar  de historie van zijn Porsche 911 UR-G uit 1973..

Papieren, brieven en foto’s uit het verleden

Via een documentatie onderzoek kwam hij erachter dat een vorige eigenaar de papieren kwijt was en een nieuw kenteken heeft aangevraagd. Echter, na verloop van tijd bleek hij deze papieren toch weer teruggevonden te hebben en kon hij het RDW overtuigen om de auto weer op het oorspronkelijk kenteken te zetten.
Dit originele nummer bleek precies in het midden van een hele serie Politie-Porsches te liggen. Wie herinnert zich deze niet meer…..
Geert’s wolf had zich goed verstopt en in de loop van de tijd zelfs een witte schaapsjas aangemeten.

Een gegoede familie

Bij het verder rechercheren ontdekte Geert dat hij origineel in een groene kleur geleverd was. Deze bijzondere en mooie kleur werd dan ook het nieuwe doel voor de opbouw. Om de Porsche te ontdoen van zijn schaapswitte kleding en een hele menig kilo tectyl uit 1991 werd hij de oven in geschoven.

Bakken en Stralen

Vanaf dat moment werden de littekens uit het verleden zichtbaar. En het was duidelijk dat dit vechtersbaasje links en rechts was deuken en krassen had opgelopen. Deze werden destijds op ‘vakkundige’ wijze provisorisch gelapt.
Geert, zou Geert niet zijn als hij dat niet super nauwgezet terug liet brengen naar het originele ontwerp. De presentatie liet veel detail aspecten zien, die noodzakelijk zijn bij de restauratie van een Porsche. Zonder ontwerp-kennis kun je gemakkelijk en snel zaken verergeren: Zo blijkt dat in de koker onder de deur, de verwarmingsbuis geïsoleerd wordt met papier. Niet zichtbaar. Dus als je gaat lassen,ff oppassen…

Van koker tot ‘cooker’

Het plaatwerk is ondertussen afgerond en de opbouw is begonnen.
Met veel zorg worden onderdelen beoordeeld en gerestaureerd of vervangen. Geert heeft veel oog voor oorspronkelijkheid en detail.
Het netwerk in de club wordt gebruikt om de beste vaklui voor deze auto te vinden.

Wauw..

Geert, bedankt voor de update en nog heel veel plezier en succes in de komende maanden. Wij allen hopen jouw resultaat zo spoedig mogelijk te bewonderen op een van onze ritten.