Najaarsrit 2021

Op Zondag 12 September heeft Olmorfo voor de ‘MG vrienden’ en de Oetlaotklep een prachtige ‘September Classic’ uitgezet. En, zoals met organisator Ed Slap afgesproken, het weer was schitterend.

Ondanks alle nog van toepassing zijnde belemmeringen is het gelukt om vanuit de Plaats in Maasbree een leuke rit te organiseren.

Bij de aankomst was het een vrolijk weerzien. Koffie en vlaai smaakte uitstekend en ik hoorde menig “Goh, hoe is het met jullie?” over de tafel gaan.

Vlak voor de noen werd de 65km lange rit toegelicht. Hierbij werd speciale aandacht gevraagd voor de ongemotoriseerde weggebruiker. Alhoewel, menig fietser foetelt tegenwoordig en rijdt al net zo hard als wij.

Het startsein werd gegeven en de equipes vervoegden zich op weg. Maar dat was wel weer eventjes wennen. “Een route instructie…… Hoe werkt dat ook al weer? “
Geen wonder dat juist in de eerste paar kilometers de meeste fouten werden gemaakt. Maar alras, keerde de routine terug en knorde de historische bollide’s tevreden door het Noord Limburgse landschap. De rit toonde de verassingen van de vele aanpassingen die de laatste jaren zijn gedaan om de Maas meer ruimte te geven.

Voor het eerst sinds lange tijd kon er gezamelijk gebruik gemaakt worden van terassen en andere horeca fascilliteiten. Heel leuk en gezellig.

Na afloop van de rit kwam iedereen weer terug bij de Plaats waar een lekkere zelfgemaakte kop tomatensoep en voldoende drank klaar stond. Deze maakte de afsluitende pick-nick tot een gezellige bijeenkomst.

Na een welgemeend dankwoord van de voorzitter van de MG club, werd onze speciale herinneringsplaquette overhandigd aan de organisatie. Deze zal in hun clubhonk worden opgehangen en werd afgesproken dat wij komende jaar het voortouw nemen voor deze rit.

  • En op weg.