Leesvoer en Vakantietips

Het is nog onduidelijk hoe deze pagina zich zal ontwikkelen. Vooralsnog zal ik een poging doen om de aangeboden links te rubriceren:

Verplicht leesvoer


Alles wat je wilt weten over de allerkleinsten – Benno Kroese


Voor de MG liefhebbers  – Dennis Case


Hoe zet ik een mydrive route over naar mijn TomTom?

Mijn trips om foto’s te maken bereid ik goed voor.
Dat betekent dat ik thuis, op de PC de juiste parcours punten selecteer en dat ik dan een route maak tussen deze punten.


De routes laad ik dan op mijn navigatiesysteem. Het werkt feilloos.
Bekijk de resultaten maar eens op mijn website: http://fotojpa.com/
De methode is leuk en zeer eenvoudig te leren. Ik heb dan ook een kleine beschrijving gemaakt om dit uit te proberen.
Misschien is dit iets voor jouw als jij de volgende rit van de oetlaotklep wilt organiseren.
De manual beschrijft hoe je op eenvoudige wijze een mydrive route kunt overzetten naar je TomTom.

Als voorbeeld deze link.  Zij werkt ook bij een ontvangen GPX bestand.
Veel succes en plezier – Jan Peter Ambaum

Nota Bene: Deze functie is beschikbaar op de volgende navigatiesystemen : GO 40, GO 50, GO 51, GO 60, GO 61, GO 400, GO 500, GO 600, GO 510, GO 610, Rider 400, Rider 40, GO 5000, GO 6000, GO 5100, GO 6100, Trucker 6000, START 40, START 50, START 60, Start 42, Start 52, Start 62, VIA 52, VIA 62, GO 520 Wi-Fi, GO 620 Wi-Fi, GO 5200 Wi-Fi, GO 6200 Wi-Fi- )


Vakantie-tips

Frankrijk

In de buurt van het Parc Naturel Régional des Causses du Quercy ligt het plaatsje Salviac. Hier is een prachtig landbouw/streek museum ( http://www.musee-agricole-salviac.com  ) waar zeer veel oude(re) auto’s  staan. Het leuke is dat de meeste in de staat zijn waarop ze binnen zijn gekomen.  Verder typisch frans:  een familie activiteit, van alles door elkaar en veel in de getoonde (agrarische) tunnel-tenten of onder een afdak. – Ad Matthijs

In Mulhouse vind je de wereldberoemde Schlumpf Collectie: https://www.citedelautomobile.com/en. Naast een zeer grote verzameling voor-oorlogse Bugatti’s vind je hier vele historische voertuigen. Je kunt zelf een drive-experience doen in enkele old-timers. Een echte been thereseen that, done that. -Erik Schoenmakers

Oostenrijk

Op ons tripje naar het Gardameer (Italië) hebben wij een tussenstop gemaakt in Mieming (Oostenrijk nabij de Fernpaß). Hier kreeg ik de Tip van een aantal Nederlandse reizigers om over het Timmelsjoch naar Italië te rijden. Dus wij zijn de volgende dag het Ötztal ingereden waar we vervolgens langs Langenfeld en Sölden door naar Hochgurgl en Obergurgl.
Het is een zeer mooi traject om met de motor of spotauto te rijden het gaat langzaam omhoog met een mooi uitzicht en hier en daar loslopende runderen,schapen en bergbokjes.
Onderweg zijn heel veel uitzichtpunten en kleine bezienswaardigheden.
Bijna helemaal boven bij het “Maut Punkt” kwamen we tot onze verwondering een zeer mooi terras met een heel mooi motormuseum tegen ( https://www.crosspoint.tirol/en-home ).

Het nabijgelegen café was helemaal versierd met oldtimer motorfietsen, onderdelen en accessoires! Dit is een stopplek voor vele motorrijders vanwege de mooie route en het leuke museum. Na een hapje en een drankje zijn we verder gereden naar het hoogste punt van de berg (2500meter). Hier ligt de grens Oostenrijk/Italië. Ook hier zijn verschillende bezienswaardigheden. Vervolgens zijn we aan de Italiaanse zijde naar beneden gereden. Dit was een mooie maar af en toe wel steile afdaling met veel scherpe bochten. Ze noemen dit stuk ook wel de mini Stelvio.
Kortom indien je een keer een leuke route wil rijden en je toevallig in de buurt bent dan is dit absoluut de moeite waard. Zeker voor een klassieke motorfiets liefhebber! – Geert Beurskens