Clubavond 02-05-2022

Bestuursleden aanwezig: 3
Aantal leden aanwezig: 26

1. Welkom

2. Terugblik eerste Fruhshoppen op zondag 24 april…!

Veel animo en bezoekers… een erg geslaagde eerste dag bij Emaus!

Vraag van Henk Brauer om voor de volgende keer enkele vrijwilligers voor parkeerhulp. Gerrit vult aan: max 3 parkeerhulpen die een hesje aan doen zodat ze opvallen. En miste het echte adres (locatie) met postcode voor degene die van ver weg komen op social media en op andere Facebook berichten.

Kan er de volgende Fruhshopzondag WEL een koffiewagen aanwezig zijn? Had volgens Benno pech met de trekhaak en kon daarom niet komen…

Jan Kusters: Waarom is deze activiteiten reeks niet onder de vlag van de Oetlaotklep georganiseerd? Om meer bezoekers, ook die van buiten de club te enthousiasmeren om het evenement te komen bezoeken. Oetlaotklep heeft wel het evenement financieel gesteund!

Wellicht nog een koffiebakverkoop tijdens het evenement te organiseren.

Ideeën zijn natuurlijk altijd welkom om de dag aan te vullen. Vraag Henk of Benno hiervoor.

Ed Faassen: Willen jullie een begrenzing in het aantal bezoekers op deze dag?

Henk Brauer doet nog even een korte samenvatting van de besproken punten die tijdens deze vergadering zijn geopperd… Duidelijk verhaal en een zeer goede opkomst… Buiten verwachting!

Zondag 22 mei staat de volgende’ Fruhshop happening op de agenda!

3. Technische dag van zaterdag 07 mei wordt door omstandigheden doorgeschoven naar zaterdag 21 mei. Zelfde locatie en tijd… De twee leden die al een technisch probleem hebben opgegeven worden gevraagd om door te geven of deze voor de 21

4. Vorige vergadering hebben we besproken dat we tijdens de volgende vergaderingen/ praatavonden tijd gaan vrij maken om technische vragen te beantwoorden.

Vanaf vandaag hebben we dus tijd gereserveerd om tijdens deze vergadering technische problemen bespreekbaar te maken. Gerrit staat klaar om vragen meteen te beantwoorden.

Sjraar Frings: Hoe kan ik White Wals weer het beste schoon maken?

Henk Brauer: Er bestaat een soort benzine dat als vervanger kan worden ingezet met erg veel positieve effecten. Henk geeft aan dat het artikel op onze website staat en erg uitgebreid ingaat op deze soort en de voordelen ten opzichte van de huidige slechte benzine die ethanol houdend is en veel schade veroorzaakt aan het oudere wagenpark.
Ook de verplichte toevoeging van minimaal % Bio-ethanol wat wettelijk is vastgesteld. In het artikel staan de benzinemerken genoemd die geen Bio ethanol voeren! Doe je voordeel!
Voor alle tuinmachines is het gebruik van het merk ‘Aspen’ een zeer goed alternatief!
Lex Janssen: Gebruikt ‘Bactofin’ van Wagner Additief (Oostenrijk een fles meegebracht)
Paul Jakobs: Keuring van een LPG tank? Is daar iets over bekend? Gerrit…: Weinig over bekend. Staat erg weinig over in de APK mededelingen… tank moet deugdelijk bevestigd… soms in een afgesloten kast. Manchetten niet gescheurd etc.
Er is verschil in de eisen bij het inbouwen van een LPG tank en de eisen bij de APK van een tank die is ingebouwd…
Er komen veel reacties op de vraag dat als je een auto hebt van 50 jaar of ouder dat je dan vrij uit gaat bij een ongeval bij technisch falen…? Dat is niet zo… een auto van 50 jr. of ouder moet ten alle tijden APK waardig zijn!
Een APK keurmeester is zelfs 14 maanden na keuring nog verantwoordelijk voor de keuring zelf… APK keurmeester heeft veel verantwoording hierin…!
Veel discussie wordt er gevoerd over de term ‘APK in de praktijk’…
Steekproeven… 3:100 bij een normaal autobedrijf zonder waarschuwingen. Een bedrijf met veel waarschuwingen zal veel meer steekproeven krijgen!
We sluiten het onderwerp af… het is nu 21:35h…

5. Vraag van Geert Beurskens ter afsluiting. Heeft in zijn 911 nieuwe leidingen gelegd. Mogen daar andere in worden gemonteerd? Deze zijn dikker? Gerrit: Retour van benzine bij een injectiemotor heeft geen invloed op een dikkere retourleiding… geen zorgen…

6. Hoe is het met de voorjaarsrit die gepland staat voor de 12 e juni (Formeel de: Senioren Erfgoedrit) Henk Brauer geeft een korte uitleg over de huidige status. Aanmeldingen zijn gereed… alles staat in kannen en kruiken.

25 auto’s zijn er nodig.

Vooral Senioren… Volgende week wordt de inschrijving verstuurd. Wie het eerst komt wie het eerst maalt…

Ed Faassen: Is het vol=vol of kunnen er meer auto’s dan 25 mee doen op deze dag?

Jan Kusters: Nu worden er eigenlijk (met deze rit) eigen partners uitgesloten? Is er misschien iets geregeld om op de rustpunten gezamenlijk de partners te laten deelnemen?

Henk Brauer: Er bestaat een soort benzine dat als vervanger kan worden ingezet met erg veel positieve effecten. Henk geeft aan dat het artikel op onze website staat en erg uitgebreid ingaat op deze soort en de voordelen ten opzichte van de huidige slechte benzine die ethanol houdend is en veel schade veroorzaakt aan het oudere wagenpark. Ook de verplichte toevoeging van minimaal % Bio-ethanol wat wettelijk is vastgesteld. In het artikel staan de benzinemerken genoemd die geen Bio ethanol voeren! Doe je voordeel! Voor alle tuinmachines is het gebruik van het merk ‘Aspen’ een zeer goed alternatief! Lex Janssen: Gebruikt ‘Bactofin’ van Wagner Additief (Oostenrijk een fles meegebracht) Paul Jakobs: Keuring van een LPG tank? Is daar iets over bekend? Gerrit…: Weinig over bekend. Staat erg weinig over in de APK mededelingen… tank moet deugdelijk bevestigd… soms in een afgesloten kast. Manchetten niet gescheurd etc. Er is verschil in de eisen bij het inbouwen van een LPG tank en de eisen bij de APK van een tank die is ingebouwd… Er komen veel reacties op de vraag dat als je een auto hebt van 50 jaar of ouder dat je dan vrij uit gaat bij een ongeval bij technisch falen…? Dat is niet zo… een auto van 50 jr. of ouder moet ten alle tijden APK waardig zijn! Een APK keurmeester is zelfs 14 maanden na keuring nog verantwoordelijk voor de keuring zelf… APK keurmeester heeft veel verantwoording hierin…! Veel discussie wordt er gevoerd over de term ‘APK in de praktijk’… Steekproeven… 3:100 bij een normaal autobedrijf zonder waarschuwingen. Een bedrijf met veel waarschuwingen zal veel meer steekproeven krijgen! We sluiten het onderwerp af… het is nu 21:35h…