Pubquiz

Omdat de ALV uitgesteld werd en het voorlopig onmogelijk was om elkaar te ontmoeten, heeft Erik op 08-03-2021 een unieke Oetlaotklep Pub Quiz voor leden georganiseerd.

Voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging zijn we hierbij volledig digitaal gegaan. Er was een Zoom ontmoetingsruimte ingericht waar de deelnemers zich konden aanmelden en verwelkomt werden door de quizmaster en de overige leden. Het was even wennen, maar uiteindelijk slaagde vrijwel iedereen erin om in deze ruimte in te loggen. We konden elkaars Corona kapsel bewonderen en het was direct gezellig.

Na een korte instructie meldden de deelnemers zich een voor een aan met een ‘Nickname’ in de Kahoot app. Er werden drie hilarische oefenvragen gesteld om het kwis concept uit te leggen en daarna begon het echte werk.

Bij de eerste vraag werden direct bonuspunten vergeven. Het betrof dan ook de oprichtingsdatum van onze verening. En dat is iets waar je ieder lid ’s nachts wakker voor mag maken.

De quizmaster die uitermate correct gekleed was met een goud glimmend gilletje en een paars gestippeld vlinderstrikje leidde de deelnemers door een spervuur aan vragen. Deze kwamen uit diverse categorien rondom de clubaktiviteiten. De bedrijfsbezoeken, de technische dagen, presentaties, bijeenkomsten en algemene kennis.

Halverwege snakten de deelnemers naar een kortstondige pauze. Menigeen dook daarom de ijskast in om met een versnapering aan de tweede helft te beginnen. Na de eerste vervolgvraag stond de score dan ook direct op de kop. De finale was losgebarsten en er werden geen kadootjes meer uitgedeeld.

De vragen waren pittig en gingen over het automerk dat gelinkt is aan de regio waar de Europesche Corona uitbraak zijn oorsprong vond (Alfa Romeo) en het tijdstip waarbij een enigzins uit de hand gelopen club bijeenkomst werd afgesloten (6:00). De laatste vraag sloot aan bij iets waar we allemaal aan toe zijn. Het einde van de Corona crisis.

Uiteindelijk kon er maar een deelnemer de winnaar zijn.
Na het uitzoeken van de betekenis van zijn Nickname bleek dit Sjaak Jetten te zijn. Hij krijgt dan ook een eervolle vermelding in de analen en als eerste de fantastische Oetlaotklep wisseltroffee uitgereikt. Van harte proficiat

Winnaar Pubquiz 2021: Sjaak Jetten


Na afloop van de kwis werd er nog een tijdje gezellig nagekeuveld en leek het waarachtig op een gewone Clubavond.

De top 10: