Verzekeringen

Deel hier je oldtimer ervaringen met verzekeringsmaatschappijen.

Hun aanbod en service is divers. Wat voor de een belangrijk is, is dat voor een ander niet. Zo onstaat een competatief landschap waarbij het soms lastig is om de juiste keuze te maken.

Afgelopen periode hebben enkele leden zich in deze materie verdiept. Hun onafhankelijke ervaringen zijn vermeld. Doe er je voordeel mee en vul deze informatie aan of werk ze bij. Onderaan de pagina kun je reageren.

(Om totaal ongepaste reacties door wildevreemde te voorkomen, zal de webmaster deze redigeren voor publicatie.)


Van: Henk Brauer
Betreft: Package-deal

Naar aanleiding van de vraag van Benno( via WhattsApp) en de eigen latente behoefte heb ik mijn oude professie weer kunnen uit te kunnen oefenen ben ik een onderzoekje gestart.

Daartoe heb ik een uitgebreid markt onderzoek gedaan voor de verzekering van mijn MG TD, de 2 oldtimer motoren ( Zundapp Norma , Royal Enfield Bullit) en een oldtimer brommer ( Zundapp C 50 sport). Het betreft dus een package-deal.

Aanpak:

Ten eerste heb ik een specificatie van mijn verzekeringsbehoefte gemaakt:

  • 4 oldtimer voertuigen, weinig km
  • houding en behoefte  lean, low risk, low cost
  • geen autohulp etc. (zit in mijn reisverzekering voor alle voertuigen)

Hierna heb ik de specificatie uitgezet bij verschillende maatschappijen met het verzoek tot het uitbrengen van een offerte met volgende duiding:

  • Algemeen: Veel geringere schade (dit jaar zeker) uitgekeerd dus verwachten we net zoals andere verzekerden een veel lagere premie
  • Oldtimers conform FEHAC criteria en rekening houdende met meer oldtimers/zeer gering aantal km en nog nooit schade gedeclareerd ( 30 jaar oldtimer bezitter) en lidmaatschap van de verenigingen…………

Er zijn offertes aangevraagd bij : KNAC, Interpolis, VETERA, Kuijpersverzekeringen, Alianz, Hema, FBTO, Unive, JohanKnegt ( GIO), London, Diks.

Van Allianz en Hema heb ik geen reactie gekregen.  KNAC had maar een deel aanbod. London verzekeringen is niet meer in de markt.

Bevindingen en Conclusie

De gunstigste en meest bij mijn behoefte passend was van Johan Knegt (GIO)  Aangezien ik er al 2 voertuigen verzekerd had, kon ik met het oversluiten een halvering van de totale premie realiseren!

Dat heb ik dus gedaan en per 1-1-2021 zijn alle voertuigen bij het GIO verzekerd.

De net-niet-winnar was UNIVE. Deze toch maar liefst was 50% duurder. De overige offertes liepen op tot 200% duurder.

Ik heb hierbij de sterke indruk gekregen dat het verzekeren van oldtimers een zeer lucratieve business is: 

  • Gering risico. Door het geringe aantal gereden km en de beperkte verkeersdeelname. De hoge voorzichtigheid, lage snelheid, veel eigen zorg en reparaties<=> gering uit te keren schadebedragen (zeker dit jaar )
  • Veel dure reclame advertenties, stands etc. van een paar verzekeringen bij beurzen en in de Glossy oldtimerbladen
  • In de jaarverslagen van de verzekeringsmaatschappijen zie je ook een grote positieve delta tussen totaal inkomsten premies en totaal schades, maar ook hoge organisatie en perceptiekosten. (helaas is dat niet naar specifiek oldtimerverzekeringen uitgesplitst)

Naschrift

De partijen die geoffreerd hadden, heb ik de resultaten van mijn marktonderzoek toegestuurd. Hiermee hoop ik bewustwording en een uiteindelijk generieke verlaging van premies voor oldtimers te bereiken.

Tevens heb ik transparantie en hun oldtimer premie ontwikkelpad/policy gevraagd.

Ben benieuwd,

Met oldtimer groet,

Henk Brauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *