Uitnodiging Senioren Erfgoed Rit 12 juni 2022

Beste clubleden,

Oldtimer en Klassiekervereniging  ‘de Oetloatklep’ organiseert samen met de Algemene Hulpdienst Tegelen-Steyl-Belfeld op  12 juni a.s. een bijzondere Senioren Erfgoed Rit die tegelijk ook Clubrit is.

De deelnemende Senioren hebben zich in het verleden voor onze samenleving ingezet. Wij willen hun als sociale activiteit een dag bezorgen waarbij zij centraal staan.

Een aantal clubleden wil de clubrit graag samen met hun partner rijden.  Zeker nu “het weer kan”!

Wij rekenen voor de sociale activiteit op genoeg clubleden die een “speciale equipe” willen vormen.  Daarbij neemt het clublid een senior als gast mee. Wij hebben 25 seniorenrit rijders nodig en wel op de volgende manier:

Oldtimers: 20 tweezitters en minstens 5 vierzitters. In je vierzitter kan je partner natuurlijk ook meerijden. Dus, hoe meer vierzitters er meerijden, hoe gemakkelijker. Als het in totaal maar 25 oldtimers zijn. Je gast is telkens een van de aangemelde senioren.

Begin juni  worden de deelnemende rijders en senioren aan elkaar gekoppeld en bekend gemaakt.

Alle deelnemers krijgen een Routebeschrijving en een Erfgoedoverzicht. De naam Senioren Erfgoed Rit zegt het al, de route voert langs talloze erfgoedmonumenten die wij in onze omgeving hebben.

Doe mee voor de Prijs Best Geklede Equipe passend bij het bouwjaar van je oldtimer!
De catering bij vertrek en aankomst wordt door de club betaald
  • 09.30 u. Seniorenritrijder:   Haalt zijn senior af op zijn/haar woonadres
  • 10.00 u. Alle deelnemers:   Aankomst en ontvangst bij Patersplak/het Ketelhuis van de vroegere Kloosterdrukkerij in Steyl.  De oude brandweerwagen uit de beginjaren van de 20e eeuw staat er ook!
  • 11.00 u. Allen:   Vertrek – in groepen van 5 oldtimers – met als pauzeplaats Ons Fort in Blerick. Santa Fé (vereniging oldimer militaire voertuigen) ontvangt ons. Er kan in het Fort Museum een drankje worden genuttigd (zelf betalen).
  • Rond 14.00 u. Allen:   Aankomst  bij Grescollege, restaurant De Gresbuus  in Reuver
  • Na afloop:   Seniorenritrijder brengt senior weer naar huis

Wij vragen 6 partners  van de deelnemende Seniorenritrijders  als vrijwilliger voor Jury en Gastonthaal bij het eindpunt.  Wij verwachten hun daar vanaf 13.30 u.

Wie het eerst meldt, die het eerst maalt! Zie het aanmeldformulier. Verder vragen wij nog enkele vrijwilligers om het parkeren bij De Gresbuus te regelen.

Met vriendelijke groeten,

Henk Brauer                                                                                                                       Bart Sanders