Clubavond maandag 4 November 2019

Afmeldingen: Hans Hendericks, Jos Mulder, Sjaak Jetten

Met op de voorgrond: “De treintjes van Benno.”
 1. De presentatie over LED licht is uitgesteld tot 2020. Peter en Erik hebben de voorbereidende aktiviteiten nog niet kunnen afronden.
 2. Alle leden gaan akkoord dat de namen van de deelnemers aan de productdemonstratie van WD-40 aan Jos Joosten worden doorgegeven. De namen zullen alleen gebruikt worden om een deelname certificaat te maken.
 3. De Whatsapp groep blijft discussies oproepen over wat nu wel en niet mag/kan. Het verzoek is om verstandig met dit medium om te gaan. Dit geldt voor zenders en ontvangers.
  Nota bene, dat betekent dat je de groep ook kunt dempen of dat je je kunt uitschrijven.
  Er is een verzoek om de groep te melden of en hoe problemen zijn opgelost.
  Daarop gaf Benno aan dat de kortsluiting in de Austin 7 zeer waarschijnlijk verholpen is door Erik. En dat hij blij was dat de leden zich voor elkaar inzetten.
 4. De Kamer van Koophandel inschrijving is geactualiseerd. Dit betekent dat het huidige bestuur geregistreerd staat en dat de nodigde aanvragen/wijzigingen kunnen worden doorgevoerd.
 5. De aanvraag voor registratie van onze vereniging bij de FEHAC is de deur uit gegaan.
 6. Er zijn vanavond 2 introduce’s welke opteren voor een lidmaatschap in 2020.
  Clint Hendericks. Dit is de zoon van Hans. Sinds kort heeft hij een eigen Golf MK2 1.3 uit 1985. Deze auto heeft een 4-schakelbak. In het dagelijkse leven werkt Clint bij DAF en cabrio-events.nl
  Bart Sanders. Hij is met Henk Brauer meegekomen. Bart heeft naast een Volvo GLT uit 1984 zojuist een MG TC uit 1949 gekocht. Bart importeert en verkoopt oude motorfietsen met zijspan en is vrijwilliger voor de 2-wieler afdeling van de FEHAC. Hij heeft enkele jaren geleden een presentatie over de Fehac gegeven voor onze vereniging.
 7. Daaropvolgend ontspon een gesprek over de FEHAC en zaken waar zij zich sterk voor maken. Een van de punten betrof het ondersteunen van mensen die tgv een opschoonaktie bij de RDW hun kentekenbewijs verloren hebben: Een aantal jaren geleden heeft de RDW een schrijven de deur uit gedaan dat het register opgeschoond zou worden tenzij de rechtmatige eigenaar van een geschorst product zou reageren op het schrijven. Het blijkt dat dit vooral eigenaren van oude motoren opspeelt.
 8. E10… Er komen iedere vergadering weer nieuw probleem voorbeelden aan bod. Ga met je oudere auto asjeblief in Duitsland super 95 tanken! Tav de opstalling in de winter wordt geadviseerd om max 3% ATF aan je benzine toe te voegen voor je laatste ritje.
 9. Rondvraag
 • Benno heeft een grote doos met spoortreintjes in de aanbieding. Het gangbaar maken zou een kleine uitdaging moeten zijn. Het is niet de bedoeling deze direct op marktplaats te zetten. Geert Beurskens heeft zich ontfermd over deze gift. Na de vergadering meld Jan Kusters, via de Whatsapp groep, dat er wellicht geinteresserden zouden kunnen zijn bij de Modelspoorclub Midden-Limburg. Zij zitten in Roermond en hebben een leuke web-site www.msm-modelspoor.nl
 • Wiel Jaspers gaat een voordracht van Pel de Haas over het upgraden van SU benzine pompen regelen.
 • Harry de Greef gaat een voordracht over corrosie regelen door de spreker van de autolakken presentatie.
 • Ton Schreurs heeft samen met Henk Brauer een algemene aktiviteitenlijst voor 2020 gemaakt. Deze wordt naar de webmaster gestuurd.
 • Goedgeefse Benno stelt vandaag ook nog 3 autoboeken ter beschikking.
 • Henk Brauer vond dat hij niet achter kon blijven en stelt daarom ook nog een aantal Franse blaadjes ter beschikking.

10. En verder….
Nav de discussie die plaatsvond over brandstoffen heeft Bart Sanders een nieuwsbrief van de FEHAC gedeeld:
http:// https://fehac.email-provider.nl/web/0bw72c9sfd/4rk6si9g4q/rpcdcvjxy3/z6yo2zjmfr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *